Signage nyomtatás

Puskás Aréna Wayfinding

Gigantikus és mesteri wayfinding rendszer az ország legnagyobb stadionjában!

a modern minimalis corridor with wayfiding sings and declas

Az első komplex BEFLEX wayfinding rendszer

A Puskás Aréna az ország legnagyobb sport- és zenei rendezvényekre alkalmas stadionja, a magyar válogatott elsődleges hazai pályája, és képes több mint 67 ezer fő befogadására. Érdekesség, hogy a pálya kezdőköre pontosan ugyanott található, mint elődjéé a Puskás Ferenc Stadioné.


Wayfinding rendszer koncepció

A Budapesti Fejlesztési Központ a Graphasel Design Stúdiót kérte fel az újjáépített Népstadion, jelenlegi nevén Puskás Aréna arculatának és látogatásirányítási rendszerének tervezésére. A mi csapatunk tanácsadói és kivitelezői szerepben vett részt a projekt során.

A wayfinding fő célja a hatékony tájékozódás biztosítása, így logikusan és magától értetődően kell tudnia vezetni a látogatókat.

A Puskás Aréna wayfinding rendszere akár több mint 67 ezer ember tájékozódását segítheti, ezért az egyértelmű és gyors információátadás elsődleges biztonsági szempont volt.
 

Nagy tömegek esetében nincs idő az elemek hosszas értelmezésére, ezért kritikus, hogy azok megfelelő méretben, formában és irányban legyenek felszerelve, hogy könnyen észlelhetők és értelmezhetők legyenek.

Változatos installációs megoldásokat alkalmaztunk az Aréna teljes területén és a statikai mérésektől az utolsó csavarig biztosítottuk a látogatásirányítási rendszer kivitelezését.

A látogató irányító rendszer elemei:

  • pilonok, 
  • világító signage elemek, 
  • irányjelző táblák, 
  • infografikus elemek,
  • és tartós burkolati (nyomtatott) felületek. 

A Puskás Aréna kivitelezése izgalmas kihívást jelentett a szűk határidő és a változatos termékek nagy mennyiségű gyártásából adódóan. A Graphasel és a BEFLEX igazgatói on-the-spot felmérés közben vették végig és „tervezték” meg az egyes kommunikációs elemeket, hogy felgyorsítsák a tervezési és gyártási folyamatokat.

A Puskás Aréna irányítási rendszerének tervezésekor különösen fontos volt az épület különböző dimenzióinak és funkcióinak összehangolása a vizuális kommunikáció szempontjából. Ennek érdekében kiemelt figyelmet fordítottunk az olyan jól alkalmazható grafikai és térbeli elemek gyártására, amelyek harmonizálnak az épület arculatával.

A Puskás Aréna irányítási rendszerének kialakításában való részvétel különleges érzés volt, hiszen egy ilyen nagy méretű létesítmény működéséhez hozzájárulni, ami ennyi embert képes befogadni nem mindennapos. A projekten keresztül rengeteg wayfinding tapasztalatot szereztünk, és büszkék vagyunk, hogy a projekt részesei lehettünk. Köszönjük a Graphasel Design Stúdiónak a kiváló együttműködést, és hogy lehetőséget kaptunk valami igazán különleges létrehozására

Miért válassz minket?

Te briefelsz,
mi szállítunk!

Garantáljuk, hogy a kész termék pont olyan lesz mint a látványterveken!

ONE-STOP SHOP!

Belsőépítészet
Üzlethelyi megoldások
Signage
Nyomtatás

AZ EGYEDITŐL
A SOROZATGYÁRTÁSIG!

Európai szinten kiemelkedő géppark, manufakturális eljárásokkal ötvözve.

360° SZOLGÁLTATÁS

Felmérés, tervezés, gyártás, szállítás, telepítés, és karbantartás egy kézből, egy helyen!

Mi segítünk
viziódat valóra váltani!

LÉPJÜNK KAPCSOLATBA

TÜV TANÚSÍTVÁNYAINK

Acél hegesztés
TÜVRh-EN1090-2.00938.2023.004
PDF
Alumínium hegesztés
TÜVRh-EN1090-3.00050.2023.004
PDF
Acél szerkezet
0035-CPR-1090-1.01013.TÜVRh.2023.004
PDF
Alumínium szerkezet
0035-CPR-1090-1.01014.TÜVRh.2023.004
PDF

OUR ISO CERTIFICATES

ISO 9001
PDF
ISO 14001
PDF
ISO 45001
PDF
GDPR
PDF
Beszállítói adatvédelmi nyilatkozat
PDF