2023 máj. 22

AZ UV NYOMTATÁS EREJE: ELŐNYÖK, ANYAGOK ÉS TERMÉKEK

6 perc olvasás

A digitális nyomtatás egy olyan eljárás, amely rugalmasságot, rövidebb átfutási időt és költséghatékony megoldást kínál. Az UV nyomtatás egy változata a digitális nyomtatásnak. Ebben az eljárásban olyan festéket használnak, amelyek a UV-fény hatására azonnal száradnak. Ennek eredményeként a nyomatok rendkívül gyorsan készülnek, fotó minőségűek és élénkek. Az UV nyomtatás sokoldalúsága között szerepel a képessége a különböző anyagokkal való kompatibilitásra is, mint a papír, fóliák, szövetek, műanyagok, fémek és rétegelt lemez.

white fabric sheet arranged in a wavy pattern

tartalomjegyzék

Nyomdaipari csapatunk jelentős szerepet játszik az összes területen, amellyel kapcsolatban állunk, értékes hozzájárulást nyújtva a belsőépítészethez, kiskereskedelmi megoldásokhoz és a signage területéhez kapcsolódó különböző projektekhez. Ebben a blogbejegyzésben a nyomtatás fogalmát, működését, a gépeinkkel kompatibilis anyagokat és felhasználási módjukat mutatjuk be röviden.

Mi jelent a digitális nyomtatás?

A digitális nyomtatás olyan nyomtatási módszer, amely a digitális fájlokat közvetlenül viszi fel az anyagokra. Ez egy technológia által vezérelt folyamat, amelyben a grafika közvetlenül a számítógépről kerül elküldésre a digitális nyomtatóra, majd ezután a tintát a kiválasztott hordozóra viszi fel a fájl mentén.

A hagyományos nyomtatási módszerekkel, például az ofszetnyomtatással ellentétben a digitális nyomtatás nagyobb rugalmasságot, rövidebb átfutási időt és költséghatékony megoldásokat kínál. Kiváló minőségű, pontos színárnyalatok nyomtatását teszi lehetővé, és a nyomatok konfekcionálása is egyszerűbb. 

A digitális nyomtatást széles körben használják különféle alkalmazásokhoz, beleértve a marketinganyagokat, feliratokat, dekorokat és még sok mást.

UV printing machine with vibrant colors

UV nyomtatás

Az UV nyomtatás a digitális nyomtatás egyik formája. Ez egy olyan technika, amely speciális UV-re azonnal száradó tintát használ, amely lehetővé teszi a tinta nyomtatását számos anyagra. 

A nyomtató fej a tintát felhordja az anyagra, melyet a katalizátorként működő UV lámpa fényáradata követ, megszárítva (és kikeményítve) a tintát, amely azonnal készre szárad. Ez a reakció a polimerizációnak nevezett folyamatot idézi elő. 

Az UV tinta kikeményedési folyamatát eredetileg a női manikűrözés során használt zselés körömlakk gyors szárítására tervezték. Amelyről hamar kiderült, hogy nyomtatás területén nagyon hasznos lehet.

Az UV fényre száradó tintában kis polimerek és monomerek találhatók. Ezek nagyon könnyű molekulák, amelyek polimerekké olvadnak össze az UV fény hatására. A tinta megszilárdulása és száradása olyan gyorsan történik, hogy a nedves tintapöttyöknek esélyük sincs szétterülni és kitágulni. Ez biztosítja a tűpontos részletességet/magasabb felbontást. 

Nemcsak a lenyűgöző felbontás miatt érdemes az UV nyomtatást választani. Számos további előnye teszi még jobb választássá ezt a technológiát.

Az UV nyomtatás előnyei:

  • Időtakarékos: Az UV-fény által lehetővé tett azonnali száradásnak köszönhetően az UV nyomtatás gyorsabb folyamatatot, nagyobb hatékonyságot biztosít. Nem kell órákat várni a festék száradására.
     
  • Tartós és rugalmas: Az UV-ra száradó festékek tartós felületet hoznak létre, amely ellenállóbb a karcolásokkal és kopással szemben, miközben az alapanyag megőrzi rugalmasságát.
     
  • Fakulás- és időjárásálló: Az UV-nyomatok kevésbé fakulnak vagy romlanak, mint más technológiával készült nyomatok, ha napfénynek vagy zord időjárási körülményeknek vannak kitéve.
     
  • Fotó minőség: Az UV nyomtatás nagy felbontást és finom részletességet biztosít.
     
  • Fokozottabb színélénkség: Az UV-tinták észrevehetően élesebb és élénkebb színeket eredményeznek, mint más nyomtatási módszerek.
     
  • Sokoldalú nyomtatási lehetőségek: Az UV nyomtatási technológia egyaránt lehetővé teszi a rugalmas tekercses anyagokra és a merev hordozókra történő nyomtatást.
     
  • Környezetbarát: Az UV nyomtatók olyan festékekkel dolgoznak, amelyek nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket (VOC), így környezetbarátabbak, mint más nyomtatási módszerek.
the Museum of Applied Arts covered with realistic building mesh

A CMYK-n túl

A digitális nyomdafestékek jellemzően négy alapszínből állnak, amelyek a CMYK, azaz a cián, a magenta, a sárga és a feket (kulcsszín) rövidítései. A telített CMYK színek mellett használunk light változatokat is, amelyeknek a színátmenetek minőségének maximalizálásában van jelentős szerepe.

a colorful cmyk palette

Digitális UV-nyomtatóink sokoldalúságot kínálnak az anyagok széles skálájára történő nyomtatással, kibővítve nyomtatási lehetőségeit.

KÉRJ AJÁNLATOT!


Nyomdai anyagok

  • Papír: Nyomtatóink különböző típusú papírokkal kompatibilisek, beleértve a fényes, matt, texturált vagy speciális papírokat, és kartonokat. Ezáltal ideálisak kiváló minőségű plakátok, vásznak, dekorációk, displayek és egyéb promóciós, vagy kommunikációs anyagok előállításához.
     
  • Öntapadós fólia: Kiválóan tudunk nyomtatni öntapadós fóliára, melyet széles körben használunk kültéri feliratok, bannerek, járműburkolatok, matricák és még sok más célra. A fólia tartós jellege biztosítja a hosszú élettartamú és élénk nyomatokat, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, miközben cserélhetőek.
     
  • Szövet: Technológiánk támogatja a különböző típusú szövetekre, például pamutra, poliészterre és keverékekre történő nyomtatást. Ez lehetőségeket nyit a textil alapú promóciós termékek létrehozására.
     
  • PVC építési háló: Hálós anyagra is tudunk nyomtatni, melyek átengedik a szelet, a fényt és a hangot, így kiváló választás a nagyméretű kültéri reklámokhoz, építkezésekhez, fesztiválokhoz.
     
  • Műanyagok: Digitális nyomtatóink különböző műanyag anyagokra, többek között PVC-re, akrilra (plexi), polikarbonátra és polipropilénre is képesek nyomtatni. Ezeket az anyagokat általában táblák, displayek, és különböző POS-ek anyagok nyomtatására használjuk.
     
  • Fém: Rendelkezünk olyan nyomtatóval, amely alkalmas fémlemezeket megnyomtatására is. Ezek a panelek sokoldalúak, könnyűek, mégis erősek, valamint könnyen tisztíthatók és újrahasznosíthatók.
     
  • Rétegelt lemez: UV nyomtatóinkkal életre tudjuk kelteni terveit rétegelt lemezen is, így egyedi signage elemek, displayek és különleges belsőépítészeti megoldások készülhetnek. Ez egyedi, tudatos és felelős jelleget kölcsönöz a promóciós vagy dekorációs anyagoknak.

Csapatunk a nagy mennyiségű/nagyméretű nyomtatásra specializálódott. 

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan rangos szervezetek megbízható partnere vagyunk, mint a FINA, amely által megrendezett úszó világbajnokságokra nyomtatott anyagok széles skáláját biztosítjuk már évek óta. 

Együttműködünk nemzetközi kereskedelmi óriásokkal, akiknek hetente több ezer plakátot szállítunk, hogy országszerte biztosítsuk a kommunikáció megjelenését üzleteikben. 

Amikor azt mondjuk, hogy nagyméretű nyomtatás, akkor a nyomtatott anyagok nagyobb mennyiségben vagy méretben, vagy néha mindkettőben történő előállítására gondolunk. Ezek az anyagok nélkülözhetetlenek a hatásos reklámokhoz, marketingkampányokhoz és olyan eseményekhez, amelyek nagyobb méretű megjelenítéseket vagy kiterjedt nyomtatási lefedettséget igényelnek. 5 méter széles nyomtatókkal felszerelve rendelkezünk a kapacitással, hogy kielégítsünk minden nyomtatási igényt.


Megoldásaink

Beltéri és kültéri nyomtatás 

Bár a beltéri és kültéri nyomtatás technológiailag egyezik, a fő különbség a tartósságban rejlik, amely a felhasznált alapanyagokból fakad. A beltéri anyagok nincsenek kitéve olyan környezeti hatásoknak, mint a napfény, különösen az UV-sugarak, az eső és a szél. Másodszor, a beltéri megoldások többnyire ideiglenesek. Csapatunk számottevő tapasztalattal és tudással rendelkezik az alapanyagok kapcsán, amellyel rengeteg pénzt és időt lehet megspórolni.

puskas arena signage 2

Egyedi nyomtatott fóliák és matricák

Az üzletek, irodák, szállodák, éttermek és más létesítmények előnyére válhatnak a magával ragadó egyedi ablakmatricák és fóliák. A fóliák és matricák számos különféle célt szolgálnak, beleértve a vásárlók figyelmének felkeltését, termékek népszerűsítését, üzenetek közvetítését, valamint dekorációs funkciókat. Költséghatékonyak, minőségüket több éven át megőrizik, és szükség esetén könnyen cserélhetők.

creative conference room solutions montage


Bannerek

Széles körben használjuk reklám- és promóciós célokra, mind beltéren, mind kültéren, mivel tartósak és sokoldalúak. A bannerek mérete, dizájnja szabadon testreszabható. A kihelyezés megkönnyítése érdekében szabadon választható rögíztési megoldásokat kínálunk:

  • kéderezés, 
  • bujtatózás,
  • és ringlizés.


Rendezvényeken, kiállításokon, üzletekben és különböző promóciós kampányok során széles körben használják a bannereket. A kiváló minőségű nyomtatás rendkívül fontos, mivel a reklámbannerek jelentős figyelmet kapnak. Ezért elengedhetetlen, hogy a tervek hibátlanul legyenek nyomtatva, és sértetlen állapotban maradjanak, hogy a márka, rendezvény, esemény ne szenvedjen kárt.
 

tartalomjegyzék

További cikkek

Miért válassz minket?

Te briefelsz,
mi szállítunk!

Garantáljuk, hogy a kész termék pont olyan lesz mint a látványterveken!

ONE-STOP-SHOP

Belsőépítészet
Üzlethelyi megoldások
Signage
Nyomtatás

AZ EGYEDITŐL
A SOROZATGYÁRTÁSIG!

Európai szinten kiemelkedő géppark, manufakturális eljárásokkal ötvözve.

360° SZOLGÁLTATÁS

Felmérés, tervezés, gyártás, szállítás, telepítés, és karbantartás egy kézből, egy helyen!

Mi segítünk
viziódat valóra váltani!

LÉPJÜNK KAPCSOLATBA

TÜV TANÚSÍTVÁNYAINK

Acél hegesztés
TÜVRh-EN1090-2.00938.2023.004
PDF
Alumínium hegesztés
TÜVRh-EN1090-3.00050.2023.004
PDF
Acél szerkezet
0035-CPR-1090-1.01013.TÜVRh.2023.004
PDF
Alumínium szerkezet
0035-CPR-1090-1.01014.TÜVRh.2023.004
PDF

OUR ISO CERTIFICATES

ISO 9001
PDF
ISO 14001
PDF
ISO 45001
PDF
GDPR
PDF
Beszállítói adatvédelmi nyilatkozat
PDF