2023 máj. 22

A SIGNAGE EREJE, A LÁTHATÓSÁG NÖVELÉSE

7 perc olvasás

A signage sokoldalú szerepet játszik az üzleti életben. Hatékony eszközként szolgál a pozitív első benyomás kialakításában, a márka láthatóságának és ismertségének növelésében, az ügyfelek tájékoztatásában, valamint a hitelesség és a professzionalizmus megteremtésében. A jelentőségét felismerve és az általános marketingstratégiába integrálva a vállalkozások hatékonyan tudják kommunikálni üzeneteiket, vonzani ügyfeleiket, és megkülönböztetni magukat versenytársaiktól.

close picture of illuminated led signage letters

tartalomjegyzék

Napjaink versenyző üzleti környezetében a signage elemek döntő szerepet játszanak az ügyfelek vonzásában, a márka láthatóságának fokozásában és az üzleti siker előmozdításában. A signage hatékony marketingeszközként szolgál, amely üzeneteket közvetít, megragadja a figyelmet, és a kívánt helyre irányítja az ügyfeleket. 

Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk a feliratok fontosságát, és hogy a vállalkozásoknak milyen lehetőségeik vannak marketingcéljaik elérésére


A Signage szerepe

A signage mint első benyomás: 

A signage elemek gyakran az ügyfelekkel való első kapcsolatfelvételi pontként szolgálnak. A jól megtervezett és vizuálisan vonzó feliratok képesek arra, hogy vonzzák a járókelőket, felkeltsék a kíváncsiságukat, és további felfedezésre, vásárlásra késztessék őket. Meghatározza az általános vásárlói élmény alaphangját, és befolyásolhatja a vállalkozás szakmaiságáról, minőségéről és hitelességéről alkotott képet a milyenségéből, minőségéből fakadóan. A márka láthatósága és ismertsége: Megerősíti a márkaidentitást és növeli a márka ismertségét. A logó, a színek, a betűtípusok és a vizuális elemek következetes használata a különböző feliratokon, signage elemeken erős és pozitív márkamegjelenést és fokozott elérést teremt. Ha az ügyfelek ismételten találkoznak a márka vizuális identitásához igazodó jelzésekkel, az megerősíti a márka felidézhestőségét, a bizalmat és a hűséget.

jo malone outdoor facade signage

A márka láthatósága és ismertsége:

Megerősíti a márkaidentitást és növeli a márka ismertségét. A logó, a színek, a betűtípusok és a vizuális elemek következetes használata a különböző feliratokon, signage elemeken erős és pozitív márkamegjelenést és fokozott elérést teremt. Ha az ügyfelek ismételten találkoznak a márka vizuális identitásához igazodó jelzésekkel, az megerősíti a márka felidézhetőségét, a bizalmat és a hűséget.

a montage of signages

Wayfinding/Látogatóirányítás: 

Feliratok, táblák és más hasonló elemek fontos navigációs eszközként szolgálnak, útbaigazítják a látogatókat a kívánt célokhoz, bejárathoz, termékekhez stb. Az egyértelműen kialakított és elhelyezett irányítási rendszerek segítik a látogatók áramlását és javítják az általános látogatói élményt. Ez nem csak a vásárlókra vagy látogatókra vonatkozik, hanem az alkalmazottakra is. 
Az irányító információk, például nyilak, térképek vagy alaprajzok biztosítása könnyű és hatékony tájékozódást tesz lehetővé a helyiségekben, ami pozitív érzést kelthet a látogatókban, és kapcsolódik a márka, üzlet stb. felfedezésének élményéhez.

a white pillar with black signages and red coloured walls in the background

Hitelesség és professzionalizmus megteremtése: 

Az egyedi, arculathoz igazodó és karbantartott signage elemek hozzáértést, professzionalizmust sugallnak. A jó állapotú, látványos, izgalmas signage elemekkel kommunikáló vállalkozásokat megbízhatóbbnak tartjuk és nagyobb hajlandósággal választjuk. A professzionalizmust tükröző feliratokba való befektetéssel a vállalkozások növelhetik imázsukat, és bizalmat ébreszthetnek a potenciális ügyfelekben.

innovative large sized telekom illuminted channel letter signage on a tower with...


Beltéri és kültéri signage

A BEFLEX-nél egyedi signage elemek készítésére specializálódtunk, különös tekintettel a kereskedelmi jelzésekre és információs rendszerekre. Ezek két fő csoportba sorolhatók:

  • beltéri feliratok 
  • és kültéri feliratok. 

Ezek a kategóriák különböző célokat szolgálnak, és kifejezetten az adott környezethez tervezzük őket.

Beltéri signage elemeket

A belső terekben alkalmazott jelzések körét foglalja magába. Ezek a signage elemek különböző funkciókat töltenek be, például információt, útbaigazítást vagy éppen promóciós üzeneteket kommunikálnak. A beltéri feliratok közé tartoznak például:

  • a vendégirányító információs rendszerek, amelyek az emberek eligazítását szolgálják, 
  • a fontos üzeneteket közvetítő információs táblák/feliratok,
  • a termékeket, szolgáltatásokat kiemelő promóciós táblák,feliratok,  
  • valamint az ismertség növelésére szolgáló táblák/feliratok 
  • és még sorolhatnánk. 

Ezek mindegyike megvalósítható úgy is, hogy a kültéri elemeknek ellen tudjon állni.


Kültéri signage elemek

Könnyedén láthatóak, felismerhetőek. Céljuk a figyelem felkeltése és a márkaismertség, elérés növelése. Az, hogy kültéren állnak merőben módosítja az anyagfelhasználást. Tartósabb és időjárás állóbb anyagokból készítjük őket. 

A kültéri feliratok közé tartoznak a cég nevét és logóját megjelenítő épületfeliratok, az utak vagy autópályák közelében elhelyezett pilonok, a járművek mozgó hirdetéssé alakítására szolgáló járműdekorációk stb.

Mind a beltéri, mind a kültéri feliratok döntő szerepet játszanak az üzenetek közvetítésében, a vállalkozások népszerűsítésében és az emberek eligazításában. A signage elemek kialakítása, elhelyezése és minősége létfontosságú tényező a hatékonyságuk és hatásuk biztosításában.
 

Akár figyelemfelkeltő kültéri táblákra van szükséged a márka láthatóságának növeléséhez, akár informatív beltéri táblákra az ügyfélélmény fokozásához, szakértő csapatunk segít neked. Személyre szabott megoldásokat kínálunk a kereskedelmi jelzések és látogatóirányítás terén, biztosítva, hogy a jelzések megfeleljenek az egyedi követelményeidnek és céljaidnak. Bízz a BEFLEX-ben! Kiváló minőségű, vizuálisan vonzó termékek szállítunk. Vedd fel velünk még ma a kapcsolatot, hogy életre keltsük elképzeléseid. 

Lépjünk kapcsolatba!


Wayfinding/látogatóirányítás

Wayfindingnak azt a folyamatot nevezzük, amely jelek, szimbólumok és egyéb térbeli jelzésekkel segítik az embereket a fizikai környezetben való tájékozódásban. A hatékony útbaigazítás célja a vásárlói elégedettség, a hatékonyság és az üzleti bevételek növelése.

Az intuitív élmény megteremtése érdekében a hatékony wayfinding tervezése figyelembe veszi a felhasználói igényeket és a tér elrendezését. Olyan vizuális jeleket tartalmaz, mint a térképek, szimbólumok, oszlopok, világítás és egyéb irányjelző elemek. Ezek összesége alkotja az információs rendszert, amely kritikus fontosságú a nagyobb, komplexebb épületekben, mint például:

  • repülőtereken, 
  • bevásárlóközpontokban, 
  • szupermarketekben, 
  • stadionokban, 
  • irodákban, 
  • múzeumokban, 
  • gyárakban 
  • és más hasonló létesítményekben. 

Az információs rendszerek fokozzák a biztonságot és a hozzáférhetőséget, miközben javítják a felhasználói élményt és csökkentik a zavart.

A wayfinding elemek kialakítása ugyanolyan fontos, mint maga a jelzés. Könnyen érthetőnek kell lennie, miközben igazodik az adott hely megjelenéséhez, márkaidentitáshoz. A termékeknek világosan kell átadniuk az információkat, hogy mindenki könnyedén tájékozódhasson.

Az átgondolt és hatékony látogatóirányátás tervezése előtérbe helyezésével a vállalkozások zökkenőmentes élményt teremthetnek a látogatók, az ügyfelek és az alkalmazottak számára egyaránt.
 

montage of 4 different wayfinding signage elements


Kereskedelmi & Üzleti signage

A vállalkozások vagy szervezetek számára márkájuk, termékeik vagy szolgáltatásaik népszerűsítésére tervezett és készített signage elemeket kereskedelmi signagenak nevezzük. 

Ezeket a jeleket jellemzően arra használják, hogy felhívják a figyelmet és üzeneteket közvetítsenek az emberek felé nyilvános helyeken, például üzletekben, irodákban és középületekben. 

A kereskedelmi signage elemek kül- és beltéren egyaránt használhatók. Számos formát ölthetnek, beleértve a világító signaget, a digitális signaget, a pilon olszolpokat stb. 

A kereskedelmi signage elemek célja:

  • hogy hatékonyan közvetítsenek információkat vagy reklámüzeneteket,
  • növeljék a márkaismertséget, 
  • új ügyfeleket szerezzenek, 
  • fokozzák az eladásokat,
  • és erősítsék az általános vásárlói élményt. 
green illuminated channel letter signage on a roof displaying ibis styles budape...


Signage típusok

A kereskedelmi feliratoknak számos típusa létezik, közülük most párat pár szóban be is mutatunk.

Világító és nem világító signage

A világító, vagy megvilágított táblák jelentősen javítják a láthatóságot és jobban felkeltik a figyelmet, különösen gyenge fényviszonyok mellett. Ez a fokozott láthatóság segít a vállalkozásoknak kitűnni, növeli a márkaismertséget és jobban megragadja az emberek figyelmét. A megvilágított táblák 24/7 reklámot biztosítanak. 

A világítás azonban nem mindig elsődleges tényező, például beltéri signage megoldások esetében. A világító/megvilágított és nem világító lehetőségek egyaránt elérhetők bármilyen signage esetében.


Lightbox

A lightbox signage egy sokoldalú megoldás, olyan hordozó, amely egy grafikai elemet tart és azt átvilágítva jeleníti meg, bemutatva a kívánt ábrákat, üzeneteket. A dobozba LED fényforrás van beépítve, amely egyenletesen, vagy célzottan világítja meg a grafikát. 

A lightboxok hosszantartó megoldások, ugyanis a grafikai anyagok frissítése egyszerű folyamat. A preferenciáktól függően különböző anyagok telepíthetők a lightboxba, beleértve olyan lehetőségeket, mint a papír, a vászon, vagy a plexi.

green lightbox sign displaying ibis styles on a modern building's wall


Doboz betű

A dobozbetű egy olyan signage típus, amely egyedileg gyártott betűkből vagy karakterekből áll. Ezek a betűk jellemzően fémből, például alumíniumból vagy rozsdamentes acélból, illetve plexiből vagy fából készülnek. Lehetnek világítóak és nem világítóak is. 

A háromdimenziós megjelenése meglehetősen felkelti a figyelmet, ezért épületek, üzletek homlokzatára felszerelve nagyon hatásos, éppen ezért gyakran használják épületfeliratokhoz, kirakatokhoz és egyéb kültéri reklámokhoz.

A betűk üregesek, így LED-modulok vagy más világítóelemek telepíthetők a belseljükbe.

aerial view capturing the Telekom 5G channel letter signage surrounded by people


LED-neon signage

Bár a LED-neon jelzések figyelemfelkeltő megjelenítésükben hasonlítanak a neonjelzésekre, a nemesgázzal töltött csövek helyett felxibilis LED csöveket/csíkokat használunk, ami számos előnyt eredményez: 

  • költséghatékonyabbak, 
  • energiatakarékosabbak, 
  • tartósabbak 
  • és biztonságosabbak hagyományos társához képest. 

A neon signagehoz hasonlóan a LED-neon is testre szabható, így kiváló egyedi logók, formák készíthetők belőle, mely megkülönböztető és emlékezetes vizuális jelenlétet biztosít. Ami a LED-neonjelzéseket megkülönbözteti a többitől, az az a képességük, hogy a színek széles spektrumában világítanak, végtelen lehetőségeket kínálva a magával ragadó és személyre szabott vizuális élmények megteremtésére.


Hátrafelé világító signage

Olyan feliratok vagy táblák, amely mögé LED-fényforrásokat szerelnek be. Ennek hatására a tábla és/vagy a betűk aurája világítani látszik. A háttérvilágítású táblák, feliratok vonzó, elegáns és esztétikus megoldást biztosítanak.

striking diageo signage with highly visible backlighting against a dark backgrou...


Pilon/Totemoszlop

A pilon vagy totemoszlop egy szabadon álló jellemzően magas függőleges szerkezet, amely álltalában egy üzlet vagy kereskedelmi létesítmény bejáratánál esetleg az út mentén helyezkedik el, hogy messziről is jól látható legyen, minnél több embert elérjen. A következő helyszínekre ajánljuk:

  • nagy forgalmú utak mentén,
  • bevásárlóközpontokba,
  • és üzleti parkokba.

Úgy tervezzük, hogy látványosan, könnyen észlelhetően adjon át információkat, logókat vagy reklámüzeneteket, felhívva a figyelmet és/vagy egy adott helyre irányítva az embereket. 

Egy, mindkét, vagy akár 360°-ban képes megjeleníteni üzeneteket. A totemoszlopok jellemzően megvilágítottak, bár ez nem minden esetben indokolt, így igény szerint elhagyható. 

A pilonok különböző anyagokkal, vagy digitális signage kijelzőkkel testre szabhatók, hogy a márka vagy vállalkozás számára megkülönböztető és hatásos vizuális megjelenítést biztosítson.

tartalomjegyzék

További cikkek

Miért válassz minket?

Te briefelsz,
mi szállítunk!

Garantáljuk, hogy a kész termék pont olyan lesz mint a látványterveken!

ONE-STOP-SHOP

Belsőépítészet
Üzlethelyi megoldások
Signage
Nyomtatás

AZ EGYEDITŐL
A SOROZATGYÁRTÁSIG!

Európai szinten kiemelkedő géppark, manufakturális eljárásokkal ötvözve.

360° SZOLGÁLTATÁS

Felmérés, tervezés, gyártás, szállítás, telepítés, és karbantartás egy kézből, egy helyen!

Mi segítünk
viziódat valóra váltani!

LÉPJÜNK KAPCSOLATBA

TÜV TANÚSÍTVÁNYAINK

Acél hegesztés
TÜVRh-EN1090-2.00938.2023.004
PDF
Alumínium hegesztés
TÜVRh-EN1090-3.00050.2023.004
PDF
Acél szerkezet
0035-CPR-1090-1.01013.TÜVRh.2023.004
PDF
Alumínium szerkezet
0035-CPR-1090-1.01014.TÜVRh.2023.004
PDF

OUR ISO CERTIFICATES

ISO 9001
PDF
ISO 14001
PDF
ISO 45001
PDF
GDPR
PDF
Beszállítói adatvédelmi nyilatkozat
PDF